26-28 березня на базі училища проходило засідання методичного об’єднання викладачів образотворчого мистецтва і методики навчання педагогічних вищих навчальних закладів I-III рівнів акредитації західного регіону України. Учасники засідання представляли педагогічні навчальні заклади з дев’яти областей західного регіону України. В рамках даного засідання проведено відкрите заняття з образотворчого мистецтва і методики навчання у групі ПО34 спеціальності "Початкова освіта" викладачем Я.Ф.Шевчуком. Темою заняття було рельєфне ліплення з пластиліну квіткових орнаментів, мистецька розмова про вершини малярської творчості Т.Г.Шевченка. Голова циклової комісії С.Ф.Бондар, як керівник мистецького об’єднання, запросив гостей на заняття народної художньої студії "Соняшник" на тему "Декоративний розпис". Студенти – учасники народної студії продемонстрували різноманітні види творчої роботи з декоративного розпису на дереві. У позааудиторний час викладачі педагогічних ВНЗ відвідали конкурсно-розважальну програму "Чортківська чарівниця", організовану і проведену викладачем Ф.П. Ковальчуком у співдружності зі студентами третього курсу – учасниками програми та викладачами і студентами – виконавцями художніх номерів.

Учасники методоб’єднання ознайомились із навчально-матеріальною базою училища, відвідали культурно-освітні та духовні центри закладу, переглянули експозицію студентських творчих робіт, педагогічну виставку навчально-методичних матеріалів викладачів училища. Уявлення про життя Чорткова та його духовні та архітектурні пам’ятки отримали під час екскурсії по місту.

Учасників засідання привітав директор училища Р.І. Пахолок, який висвітлив основні напрями освітньої діяльності закладу з підготовки фахівців для національної школи. Під керівництвом методиста базового закладу Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії П.Г.Брижака та голови регіонального методоб`єднання викладача Луцького педагогічного коледжу Г.П.Черніки учасники обмінялися досвідом роботи з розвитку художньої освіти студентів педагогічних закладів регіону.

Загальним підсумком роботи регіонального методичного об’єднання стало вироблення рекомендацій щодо формування професійних знань студентів педагогічних ВНЗ у процесі вивчення дисциплін мистецького циклу та позитивна висока оцінка навчально-виховної діяльності у Чортківському педагогічному училищі імені Олександра Барвінського з підготовки творчо обдарованих особистостей – майбутніх вчителів з початкової освіти.