22 серпня 2012 року о 10 год. відбулося засідання підсумкової колегії управління освіти і науки облдержадміністрації "Про підсумки розвитку освіти області у 2011/2012 навчальному році та завдання на 2012/2013 навчальний рік" на базі Чортківського обласного педагогічного училища імені Олександра Барвінського.

У засіданні колегії брали участь начальники (завідувачі) відділів освіти райдержадміністрацій, управління освіти і науки Тернопільської міської ради, директори професійно-технічних, інтернатних, обласних позашкільних закладів, голови районних рад профспілкових комітетів працівників освіти і науки.

Радо зустрічав гостей керівник навчального закладу Р.І.Пахолок разом із педагогічним колективом. Роман Іванович провів змістовий огляд території та корпусів училища, а члени колегії на чолі з начальником управління освіти і науки облдержадміністрації – Запорожаном І.Г. та директором Тернопільського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти – Буганом Ю.В. поклали корзини квітів до пам’ятника видатному педагогу-просвітителю Олександру Барвінському та до скульптури "Ангел з хрестом", що встановлена у духовному центрі на території училища.

Учасники колегії ознайомились з матеріально-технічною, навчально-науковою та методичною базою педагогічного закладу.

Зустріч з представниками педагогічної громадськості області сприяла визначенню нових напрямків діяльності педагогічного колективу Чортківського обласного педагогічного училища імені Олександра Барвінського.

Фінальним акордом засідання колегії став імпровізований концерт, підготовлений викладачами відділення "Музичне мистецтво" педагогічного училища.