Із західної психології до нас прийшла популярна методика зцілення казкою, що одержала назву – казкотерапія. Це один з найменш безболісних видів психотерапії.

Викладач навчальної дисципліни "Основ корекційної педагогіки", кандидат педагогічних наук Юзик Ольга Протасіївна рекомендує студентам спеціальності "Початкова освіта" у своїй роботі проводити казкотерапію із дітьми із вадами у розвитку. На її думку, казка – це велика сила, бо це – підтримка дитини, її впевненість. Через казку можна дізнатись, які ж переживання має дитина, які її душевні негаразди. Якраз посередництвом через казку можемо їх і подолати.

Студентами академічних груп ПО 43, ПО 44 було здійснено постановку казок "Пан Коцький", "Як білочка дятла врятувала", "Вовк і ягня", "Лебідь, рак і щука", "Коза-дереза", "Івасик-Телесик", "Червона шапочка", "Кривенька качечка" і вдало показано у Чортківському центрі соціальної реабілітації "Дорога в життя" та у Чортківській благодійній організації "Дім милосердя".

Діти з особливими освітніми потребами та їхні вчителі-дефектологи були в захопленні від побаченого. Студенти також почастували дітей солодкими подарунками. Під оплески вони залишали аудиторію глядачів. Акція під керівництвом канд.пед.наук Юзик О.П. відбувалася з нагоди Дня інваліда (3 грудня).