У коледжі протягом двох днів відбулись ділові зустрічі директорів загальноосвітніх навчальних закладів Борщівського та Гусятинського районів з дирекцією та викладачами коледжу. Темою фахового спілкування була підготовка молодших спеціалістів – вчителів з початкової освіти до творчої педагогічної діяльності у загальноосвітніх школах та реалізація вимог Державного стандарту початкової загальної освіти з вивчення основ наук у початковій школі. Перед учасниками семінару виступив директор коледжу Р.І.Пахолок з досвіду підготовки молодших спеціалістів педагогічним ВНЗ. Розглядались та обговорювались питання осучаснення змісту освітньо-професійної підготовки випускників коледжу в останнє десятиріччя, шляхи підвищення мовно-літературної освіти студентів коледжу та учнів початкової школи, особливості роботи вчителів з початкової освіти з дотримання вимог нового Державного стандарту початкової загальної освіти. Лейтмотивом виступів директорів шкіл, працівників районних методичних кабінетів були приклади результатів педагогічної діяльності випускників коледжу у школах районів. Обговорювались можливості співпраці освітян з науково-методичної роботи, профорієнтаційної роботи з педагогічно здібною учнівською молоддю.

Гостей вітав народний художній камерний хор студентів "Бревіс". Учасники семінару ознайомились з навчально-матеріальною базою коледжу та відвідали духовно-просвітницький центр.

Семінари відбулись за підтримки департаменту освіти і науки облдержадміністрації та начальників відділів освіти держадміністрацій Р.М. Красовського (Борщівський район), О.А.Кащишин (Гусятинський район).