Обласний профорієнтаційний конкурс "Юні талани", що проводиться щовесни у Чортківському гуманітарно-педагогічному коледжі імені Олександра Барвінського, цьогоріч, можна сказати, найцікавіший. Географією: серед 30 учасників конкурсу були представники більш половини районів Тернопільщини, а також з трьох районів сусідньої Хмельницької області. Відрадно, що інформація про освітній заклад та підготовку коледжем фахівців з музичного мистецтва є відомою музично обдарованій учнівській молоді регіону. Віковим складом конкурсантів: наймолодша учасниця Ксенія Ломай, яка представляла Городоцьку музичну школу з Хмельниччини, – четвертокласниця. Ще сім учасників – учні 7-8 класів, тобто ті, які у дальшій перспективі можуть стати вступниками до коледжу. Разом з тим, це свідчить, що конкурс, маючи на меті профорієнтацію дев’ятикласників на здобуття музично-педагогічної освіти у гуманітарно-педагогічному коледжі у Чорткові, усе більше стає суто творчим конкурсом. Це перші сміливі кроки підлітків у світ музичної творчості, перші випробування сценою і перші спроби заявити про свій талант. У зверненні до конкурсантів директор коледжу Роман Пахолок, голова журі конкурсу, побажав усім учасникам творчого зростання і розвитку музичних здібностей. З метою заохочення до творчої діяльності Роман Іванович вручив переможцям дипломи та премії, грамоти – учасникам. Кращими в номінаціях стали: "Інструментальна музика" – Андрій Зембович, Бережанська ДМШ, "Вокальна музика" – Ксенія Ломай з Городка.

Учасники конкурсу отримали студентський подарунок у формі концерту-представлення творчих колективів коледжу та окремих виконавців.

У вільний час учні ознайомились з навчальним закладом, побували в класах для індивідуальних музичних занять, переглянули музейну експозицію коледжу, відвідали духовно-мистецький центр навчального закладу. До всього ж смачним був "студентський обід" у їдальні коледжу. Є надія, що талановита учнівська молодь стане студентами коледжу, а з часом прийде у школу, несучи любов до музичного мистецтва.