У чудові передлистопадові дні у коледжі відбувся творчий звіт поета-пісняра Романа Пахолка "Я рідний син вкраїнського народу". Це було справжнє мистецьке свято – на головній сцені коледжу виступили творчі колективи і виконавці – студенти й викладачі та самодіяльний поет-пісняр, педагог, науковець, управлінець директор коледжу Роман Пахолок. Наразі у його творчому здобутку уже не один десяток віршів, покладених на музику, поетична збірка "Дві долі" і творчий вечір – уже третій.

Роман Пахолок, кандидат педагогічних наук, член Спілки журналістів України, за фахом викладач іноземних мов родом з Тернопільщини: "Я рідний син вкраїнського народу. Я українець, і я цим горджусь".

Гостем творчого звіту був Олег Тягнибок, український політичний діяч, голова ВО "Свобода", який висловив високу оцінку мистецькій майстерності студентських колективів, привітав з творчою подією поета.

Душевність і піднесеність концертної програми запам’ятаються надовго, бо, як зазначив Роман Пахолок, цей творчий вечір був для нього подарунком від друзів – колег-педагогів і студентів.

В епілозі прозвучала пісня – гасло концерту, яку виконали зведений хор студентів та оркестр народних інструменті, художні керівники Іван Кікис та Петро Гарбуз.