Що означає бути лицарем сьогодні?

     Щороку у Чортківському гуманітарно-педагогічному коледжі імені Олександра Барвінського студенти ІІ курсу збираються на традиційне свято-конкурс «Лицар року». Щораз по-новому, з урахуванням часу, особливостей сучасного становища в нашій країні, юнаки висловлюють власні міркування про честь, обов’язок, відповідальність за долю рідних і держави.
Серед конкурсантів юні лицарі – студенти ІІ курсу:
1. Потикевич Іван – ПО 21
2. Осадца Тарас – ПО 22
3. Грицуляк Володимир – ПО 25
4. Клубко Дмитро – ПО 26
5. Костишин Андрій – СП 2
6. Зубик Микола – ММ 2

                                                                      
     Роздуми учасників конкурсу «Лицар 2016 року» до глибини душі хвилювали присутніх у залі, членів журі, студентів, батьків.
Членами журі були:

  • Олег Галущак – начальник відділу у справах молоді і спорту Чортківської районної державної адміністрації;
  • Світлана Гикава – головний спеціаліст відділу у справах молоді і спорту Чортківської районної державної адміністрації;
  • Всечесний отець Мирон Карач – духовний наставник молоді;
  • Галина Палагнюк – вихователь гуртожитку;
  • Володимир Осташ – студент ІІІ курсу відділення «Музичне мистецтво» – якому впродовж двох останніх років присвоєно титул «Кращий студент коледжу».

     Всі юнаки одноголосно висловили впевненість у тому, що свій дім, родину, Батьківщину мають за честь захищати воїни української армії; бути готовим до виконання цього святого обов’язку має бути кожний.

     А ще конкурсанти демонстрували свою фізичну підготовку, вкотре доказували, що справжній лицар – це той хто, поважає жінку, дбає про своїх дітей, є активним учасником суспільно-політичного життя держави і, мабуть, головне – має чітку власну позицію, сильний, незламний дух і віру в свій народ, Україну.
Присвоїли титул «Лицар 2016 року» Грицуляку Володимиру, студенту групи ПО 25 відділення «Початкова освіта».
Музичне вітання учасникам конкурсу підготували студенти відділення «Музичне мистецтво» та народний жіночий хор «Берегиня» відділення «Початкова освіта», художній керівник Оксана Соловей, хореографічну постановку свята зробила викладач Оксана Затурська, спонсором свята став студентський профком.
     Юнакам-учасникам конкурсу виповнилось 16 – 17 років, в них попереду багато серйозних, відповідальних справ, вони ще лише здобувають професію, в них ще такий невеликий життєвий досвід, але живе в них дух патріота, захисника держави і заради цього варто нам усім жити, віддавати професійні знання та вміння молоді, вести за собою з впевненістю, що виростають у стінах коледжу справжні лицарі ХХІ століття.

 
Оксана Степанюк, заступник директора з виховної роботи
Чортківського гуманітарно-педагогічного коледжу імені Олександра Барвінського