29 березня 2016р.

Другий день Олімпіади

Другий день роботи ІV етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з історії  дав старт змаганням учасників олімпіади серед яких 38 десятикласників і  40 учнів 11-х класів з 24 областей України і міста Києва. Учні повинні продемонструвати знання з історії України, виконуючи письмово відповіді на п’ять олімпіадних питань. Час виконання – чотири астрономічні години, отож учасники мають змогу показати свої знання, почерпнуті з шкільних підручників та отримані шляхом самостійного поглибленого вивчення предмету, якому віддають свої уподобання.

Керівники команд у цей час в рамках Всеукраїнського методичного об’єднання  «Актуальні питання викладання історії у загальноосвітніх навчальних закладах» ознайомлювались з досвідом освітян Тернопільщини, обговорювали методичні проблеми  навчання учнів історії України за чинними підручниками.

У другій половині дня, коли журі приступило до перевірки робіт,  учні –  учасники олімпіади мали пішохідну екскурсію історичними місцями Чорткова. Гостей зачарувала архітектура міста, привітність містян. Щодо історії Чорткова та Тернопільщини, то учні активно включались у розповідь екскурсоводів, демонструючи справді глибокі знання історії своєї держави, її міст і сіл. Попереду – третій робочий день. І знову змагання…