18 квітня 2016 р.

Саме з такою метою 14 квітня 2016 року  у Чортківському гуманітарно-педагогічному коледжі імені Олександра Барвінського відбулося засідання методичного об’єднання заступників директорів з виховної роботи вищих навчальних закладів І-ІІ р.а. Тернопільської області.

З вітальним словом до учасників методоб’єднання  звернувся директор коледжу, кандидат педагогічних наук Роман Іванович Пахолок.  У виступі керівник навчального закладу розповів про розвиток і досягнення педагогічного та студентського колективів та акцентував увагу на вагомість виховання майбутніх педагогів.

Заступник директора з виховної роботи О.Д.Степанюк ознайомила присутніх з історією розвитку коледжу, яка відображена у новоствореній музейній експозиції. Впадає у вічі, що у навчальному закладі свято бережуть виховні традиції,  пам’ятають та пишаються  своїми педагогами, випускниками.

Під час засідання – «круглого столу» заступники з виховної роботи обговорили тему «Милосердним бути модно чи необхідно?».

Свій досвід роботи презентували студенти та викладачі педагогічного коледжу: заступник директора з виховної роботи О.Д.Степанюк, викладач психолого-педагогічних дисциплін Н.М.Гавриленко, практичний психолог У.П.Бутриновська, голова студентської профспілкової організації Н.В.Клим, заступник директора з навчально-виховної роботи «Заліщицького обласного багатопрофільного навчально-реабілітаційного центру» Т.Є. Овчарук.

За матеріалами засідання буде видано збірник досвіду роботи  навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації Тернопільської області.

Духовно-пізнавальний характер  та хороші враження залишила краєзнавча екскурсія містом Чортків, яку провела виконуюча обов’язки директора  краєзнавчого музею Олександра Іванців.

Кульмінаційним моментом роботи методичного об’єднання став перегляд  творчого звіту художньої самодіяльності під гаслом «Борітеся-поборете!».

Творчі колективи закладу продемонстрували високий рівень сценічної культури, виконавської майстерності та не залишили байдужим жодного глядача.

Учасники методичного об’єднання обмінялися досвідом роботи, обговорили важливі питання виховання сучасної молоді, акцентували увагу на вихованні милосердя, як важливої риси, що характеризує людину.