21 квітня 2016р.

Традиційними у передвеликодні дні є паломницькі поїздки студентів у Марійський Духовний Центр «Зарваниця».

Таку духовну прощу зорганізували студенти груп ПО15 і ПО47 разом з кураторами Н.О.Кулій та Л.В.Синишин з доброго батьківського благословення директора коледжу Р.І. Пахолка.   Духовний супровід здійснював  отець – доктор  Мирослав  Думич,    служитель Катедрального Собору Верховних Апостолів Петра і Павла(м. Чортків).   Паломництво група розпочала з відвідин   маленького та довговікового парафіяльного храму, де знаходиться чудотворна ікона Божої Матері Зарваницької. Кожен мав нагоду прикластися до неї з щирими словами вдячності і прохання.

Юнаки і дівчата  також відвідали церкву Пресвятої Євхаристії, яка була збудована за кошти заробітчан, і у якій знаходяться дві цілющих і всесвітньо відомих ікони: ікона Зарваницької Божої Матері та ікона Розп’ятого Ісуса.

Студенти разом з кураторами і духовним наставником пройшли всі стації Хресної дороги з розважаннями. Кожен крок хресної ходи забирав сили фізичні, але наповнював силами духу.  На вершині гори прочани відвідали Святотроїцький монастир студитського уставу, який приваблює дерев’яним різьбленням і хрестами, звезеними з різних частин світу.

З хорошим настроєм і піднесеним духом усі повернулися додому. Вражаючим знаком було появлення веселки, яка опоясала мальовничі Зарваницькі краєвиди.