29 вересня 2016 р.

  В актовій залі Чортківської гімназії "Рідна школа" імені Маркіяна Шашкевича студентами групи ПО 36 проведена виховна година  "Михайло Грушевський – апостол української ідеї" для учнів 9-10 класів.

  В рамках святкування 150 річчя від дня народження відомого українського історика, громадського та політичного діяча Михайла Грушевського студенти коледжу презентували сторінки біографії, життя та діяльності видатної особи, переглянули відеоматеріали та ознайомили із науковими працями. Цікавою була розповідь про міф президентства Грушевського. Історичні факти супроводжувались презентацією та виставкою літератури із бібліотечного фонду навчального закладу.

  Кожний подібний ювілей – це, безумовно, знаменна подія. Але, як зазначав сам М. Грушевський "є події, що по короткім часі мають виключно історичне, сказати б, антикварне значення; є знов такі, що служать вихідною точкою для дальших поколінь на даний час, створюють для них  цілком нові обставини життя, виносять на верх змагання й ідеї, що стають боєвим прапором для віків, святощами для одних і страхом для других".

  Саме такого звучання набуває сьогодні пошанування М.Грушевського, адже з багаторічного небуття повертаються не тільки його ім’я й творчість, й безцінний історичний досвід, зневажати який ми просто не маємо права.

  Презентували виховну годину студенти Владика Т., Барчишак Ю., Оленюк В., Деременда Р., Галайцьо Т., Андрощук Д., Пицько М., технічна підтримка   Клубко Д., Тимечко В., під керівництвом методистів Яковлєвої В.А. та Хабанюк Г.С.