10 листопада 2016 р.

9 листопада незалежна Україна вшановувала Преподобного Нестора-Літописця, а також відзначала День української писемності та мови. Тож не дивно, що саме цього дня  традиційно відбулося відкриття XVII Міжнародного конкурсу з української мови ім. Петра Яцика, заснованого українським меценатом у 2000 році.

Конкурс знавців української мови імені Петра Яцика  має на меті утвердження державного статусу української мови серед молодого покоління,  піднесення її престижу серед молоді, виховання поваги до культури й традицій українського народу, виховання пошани до державної мови України.

Чортківський гуманітарно-педагогічний коледж імені Олександра Барвінського забезпечує якісний рівень знань, підтвердженням чого є місця у числі переможців в обласних і регіональних студентських олімпіадах.

Цьогоріч переможцями І етапу (у коледжі) XVII Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, який відбувся 9 листопада 2016 року у Чортківському гуманітарно-педагогічному коледжі імені Олександра  Барвінського, стали:

Серед студентів І курсу

1 місце Зарічняк Марія ПО 13

2 місце Коваль Анна ПО 14, Гевко Тетяна ММ 1

3 місце Канюк Вікторія ПО 11

Серед студентів ІІ курсу

1 місце Маник Мар’яна ПО 25

2 місце Ягнич Мар’яна ПО 23

3 місце Антюк Олександра ПО 26

Серед студентів ІІІ курсу

1 місце Пискливець Наталія ПО 31

2 місце Коваль Ольга ПО 32

3 місце Пожернюк Уляна ПО 35

Серед студентів IV курсу

1 місце Маланій Наталія ПО 42

2 місце Шишак Андріана ПО 43

3 місце Шпак Оксана ПО 46

Побажаємо учасникам мовного конкурсу впевненості в собі і незаперечних перемог! Хай щастить!