21 грудня 2016 р.

З першим снігом і морозами, хурделицею й заметілями, приходять в Україну зимові свята. Не встигли ми оглянутись – як уже й Миколая! А це особливе свято для усіх, хто так сильно чекає на диво, бо усім так хочеться відчути таємничий прихід Святого Чудотворця.

Цими днями і нашим містом мандрував Святий Миколай, який своєю щедрістю дарував радість та наповнював серця дітей любов’ю. Миколай кличе за собою людей, пропонує стати поруч і робити добро задля інших. Одні ще, можливо, сумніваються… Хтось  своєю невидимою присутністю вже зробив перший крок. А деякі давно і впевнено ідуть за ним, за Святим Чудотворцем, несучи радість дітям, дорослим, нужденним, та й просто тим, хто вірить, що доброта та небайдужість ще живе в кожному із нас.

Так, доброю традицією парафії Катедрального Собору є організація доброчинної акції "Миколай іде до потребуючих".  Вперше свої можливості та зусилля цьогоріч об’єднались у творенні добра та дива, здійсненні заповітних мрій парафія  Катедрального Собору Верховних Апостолів Петра і Павла за благословенням отця Андрія Лемчука та студентський і викладацький колективи Чортківського гуманітарно-педагогічного коледжу імені Олександра Барвінського на чолі з директором Р. І.Пахолком.

Саме з благословення на добрі справи святого Чудотворця вони чинили добро, опікуючись дітьми та нужденними.

Помічники Святого Миколая мали багато служінь, вони були організаторами та активними учасниками театралізованих дійств, аніматорами й щедрими благодійниками. Завдяки цьому Святий Миколай відвідав багато дітей та різних спільнот. Серед яких хочеться згадати Дім милосердя/

Наші думки сповнені світлом, теплом і добрими сподіваннями-надіями, і всі ми чекали на маленьке диво, здійснити яке міг лише Святий Миколай.

На допомогу Йому у справах благодійних стали студенти нашого навчального закладу.

Таким був їх маршрут…

 

 

 

 Центр дозвілля і соціальної реабілітації для молодих неповносправних людей при Карітасі (16.12.2016 р.)

 Попадюк О.С., Іванків Н.М.,Черкасова О.Б., студенти групи ММ1, ММ2, аніматори.

 

 Дім Милосердя (19.12.2016 р.)

 Синишин Л.В., Черкасова О. Б., Обліжок Г.М., стуленти групи СП2, аніматори.

 

 Спільнота "Віра і Світло", Собор Всечесних Апостолів Петра і Павла в м.Чорткові (20.12.2016 р.)

 Синишин Л.В., Черкасова О.Б., Попадюк О.С., Іванків Н.М.

 

 

 

 Школа-інтернат (20.12.2016р)

 Синишин Л.В., Черкасова О.Б., Іванків Н.М., Попадюк О.С.

 Вагомою підтримкою в музичному оформленні став заввідділом "Музичного мистецтва" П.В. Гарбуз