13 березня 2017 р.

Невмирущий дух генія українського слова Тараса Шевченка витає у березневі дні над рідною Україною, скрізь чути його віще слово.

Традиційно у Чортківському гуманітарно-педагогічному коледжі імені Олександра Барвінського відбувається конкурс кращих читців поезії, приурочений дню народження Тараса Григоровича Шевченка.

Шевченківські читання відкрив Т.Б.Поселюжний, голова П(Ц)К філологічних дисциплін. З вітальним словом до присутніх звернувся директор коледжу кандидат педагогічних наук Р.І.Пахолок, який нагадав присутнім про тернистий життєвий шлях Кобзаря, національного і світового генія, поета, художника, академіка гравюри, громадського діяча…

Учасниками Шевченківських читань стали понад чотири десятки студентів усіх спеціальностей коледжу. У виконанні читців-декламаторів лунали твори Кобзаря, вірші сучасних поетів, авторські твори про великого сина українського народу. Гордо і піднесено звучала поезія, засвідчуючи, що майбутні вчителі шанують і люблять слово Тараса Шевченка.

Члени журі, викладачі української мови та літератури, відзначили емоційність та образність відтворення змісту віршів, оцінили майстерність  читання і оцінили читців-переможців.

Дипломантами Шевченківських читань стали першокурсниця Ю.Телейко (ПО 11), другокурсниця М.Ягнич  (ПО 23) та третьокурсниця Ю.Лапановська (ПО 34) (спеціальність «Початкова освіта»). Оголошено подяки М.Галат (ПО 25) за авторський вірш «Ой устань же ти, Тарасе» та О.Товпизі (ПО 26) за артистизм і душевність читання поезії.

Перегорнута ще одна гідна сторінка у книзі літопису Шевченківських читань у Чортківському гуманітарно-педагогічному коледжі імені О.Барвінського.

Тож давайте продовжувати жити за заповітами безсмертного пророка українського народу!

Тож пишаймося, що молоде покоління усвідомлює заповіти Пророка, втілює їх у житті суспільства та власних душах.