14 березня 2017 р.

В рамках тижня, присвяченого пам’яті великого українського митця Тараса Григоровича Шевченка, було проведено музично-літературну годину на тему “Шевченкове слово англійською ”. Організатором даного проекту були студенти академічних груп  ПО11 та ПО31 під керівництвом  викладача іноземної мови С.М.Коваліва.

Метою цього заходу було донести до глядачів те, що для  українського мистецтва, а зокрема творчості  Тараса Шевченка немає кордонів. Його творчість: вірші, поеми та картини відомі по всьому світу. Результати пошукових досліджень студентів відображали сторінки:

Творче життя Тараса Шевченка

– Двомовна поетична сторінка "Шевченкове слово живе у віках".

– Музична сторінка "Наша дума, наша пісня не вмре, не загине!"

– Сторінка образотворчого мистецтва. Заочна екскурсія на виставку «Картини Тараса – наша гордість і окраса».

– Сторінка пам’яті. Віртуальна екскурсія "Пам’ятники Тарасові Шевченку в англомовних країнах".

Глядачі мали можливість почути вже такі знайомі їм вірші Шевченка по-новому, англійською, порівняти звучання поетичного слова з рідною мовою. Четвертокурсниця з групи  ПО41 Грабовецька Марина виконала пісні "Садок вишневий біля хати", "Думи,мої думи".

Говорячи про генія українського народу студенти  самі мали можливість проявити свої таланти до співу, декламування віршів та показати себе вправними ораторами. Інформація, яка прозвучала з уст виступаючих безсумнівно залишила слід  серцях всіх присутніх.