10 квітня 2017 р.

В рамках гуртка "Пізнай себе" відбулась зустріч мешканців гуртожитку із лікарем-гінекологом Чортківської районної поліклініки Чернюк Інною Євгенівною.

Темою зустрічі стали теми: "Дівоча краса – дівоче здоров’я" та "Ранні статеві стосунки та їх наслідки".

Метою проведення зустрічі стало застереження від гірких помилок, які часто допускають усі і не лише в юності.Але є помилки, які хоч нелегко, все ж можна виправити. Є помилки фатальні, невиправні, які можуть покалічити долю, позбавити людського щастя.

Подібні зустрічі дають можливість дівчаткам запитати про особливості репродуктивного здоров’я у фахівців-спеціалістів, оцінити важливість власного здоров’я  формувати відповідальність за власне здоров’я та здоров’я своєї майбутньої сім’ї. Лікар знайомила дівчаток з особливостями та культурою інтимної гігієни, наголошувала на симптомах недуг, що є необхідними для консультацій з лікарем та наголосила на що необхідно звернути увагу під час статевого дозрівання.

Друга частина зустрічі проходила у форматі запитання/відповідь. Дівчата не соромилися задавати лікарю питання, які їх хвилюють. Зустріч пройшла у теплій, невимушеній атмосфері.

Варто зауважити, що живе спілкування зі спеціалістом набагато краще, ніж неперевірений інформаційний потік в мережі Інтернет.

Тож, не забуваймо про найціннішу перлину нашого скарбу – здоров’я та дівочу гідність.