12 квітня 2017 р.

З нагоди Міжнародного Дня космонавтики на кафедрі природничих дисциплін відбулась презентація стінгазет, які оформляли студенти 1 та 2 курсів під керівництвом викладача фізики та астрономії Кулій Н.О.

12 квітня в Україні відзначають свято, присвячене першому польоту людини в космос. Саме цього дня, у 1961 році, Юрій Гагарін здійснив перший орбітальний обліт планети Земля. Він стартував з космодрому "Байконур" на кораблі "Восток-1" і пробув у космосі 108 хвилин.

А з 19 листопада 1997 року по 5 грудня 1997 року на космічному кораблі "Колумбія" відбувся космічний політ у складі міжнародного екіпажу за участю першого космонавта незалежної України Леоніда Каденюка. Політ тривав 15 діб 16 год 35хв 1сек. Український космонавт-дослідник виконав широкий спектр робіт у рамках спільного українсько-американського експерименту, завданням якого було дослідження впливу мікро гравітації на ріст та розвиток вищих рослин.

Уперше, під час польоту Леоніда Каденюка, у космосі побували тризуб, український прапор та пролунав гімн Незалежної України.

"Секрети космонавтики" були виражені в таких темах стінгазет:

ПО11-"Внесок українських вчених в розвиток космонавтики"

ПО12-"Штучні супутники Землі та космічні кораблі"

ПО13-"Космос очима дитини"

ПО14-"Здоровий спосіб життя та космонавтика"

ПО15-"Космічні казки, вірші, оповідання"

ПО21-"Початок космічної ери"

ПО22-"Космічні подорожі»ПО23-«Політ жінки в космос"

ПО24-"Політ першого космонавта незалежної України"

ПО25-"Вихід людини в космос"

ПО26-"Астрономічні обсерваторії України"

СП2-"Перший політ людини в космос"

ММ2-"Топ 10: тварини, які побували в космосі"

Студенти вразили своєю оригінальністю та творчими вміннями, зумівши передати цікаву інформацію у компактному та яскравому форматі.