24 квітня 2017 р.

День Європи – це символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях та інтересах. Рішення щодо відзначення у травні Дня Європи в Європейському Союзі було прийнято у 1985 році на Саміті Ради ЄС у Мілані.

До 1997 року це свято мало переважно культурно-мистецьку спрямованість та носило обмежений характер.

Щорічне  відзначення згаданого заходу в нашій державі започатковано Указом  Президента України від 19 квітня 2003 р. № 339, яким встановлено третю суботу травня датою святкування в Україні Дня Європи.

Відзначення Дня Європи в Україні − це важливий крок у зміцненні самоідентифікації України як європейської держави, причетної до традицій і цінностей Європи.

Учасники клубу "Громадянська освіта" та студенти груп ПО11 та ПО12  під керівництвом викладача  Ушій Галини Ярославівни прийняли участь в проектному дослідженні  "ВІДКРИЙ ДЛЯ СЕБЕ ЄВРОПУ" , присвяченому Дню Європи в Україні:ї.

В рамках цього проекту студенти  здійснили віртуальну мандрівку  країнами Європи , дізналися про визначні історичні пам’ятки та відомих діячів європейських країн.

Результатом проектного дослідження  стала організована виставка студентських робіт .