5 травня 2017 року

Мистецька зустріч з художніми колективами під гаслом "Українці, єднаймося", в рамках обласного туру Чортківського гуманітарно-педагогічного  коледжу ім. О. Барвінського теренами Тернопільщини стартувала в древньому місті Теребовлі.

У перший тиждень травня, в переповненому    глядачами залі "священний свій псалом Творцю неба і землі та неньці Україні" возносили учасники мистецьких колективів та солісти навчального закладу.

Класичні твори перепліталися з народною піснею, хорові колективи змінювали солісти-вокалісти, хореографічні композиції – інструментальні дуети. Фінальним акордом прозвучав виступ народної художньої хорової капели від керівництвом талановитого диригента І. Кікиса, що з високою професійною майстерністю виконав твори як і відомих українських композиторів М. Лисенка, А Авдієвського так і місцевих авторів І. Уруського на слова Р. Пахолка "Козацька слава" та "Українці, єднаймося".

Завершальним акцентом у концертній програмі стало поетичне слово директора коледжу, поета-пісняра Р. Пахолка, який, до речі, народився в с. Могильниця, що на Теребовлянщині.

Змінювалися виконавці, колективи, жанри, та єдиною була ідея – ідея єднання, що зв’язувала  засобами мистецтва тих, що на сцені і тих, що у залі. Бурхливими оплесками, квітами та подарунками віддячили глядачі художнім колективам та виконавцям, висловивши надію, що ця зустріч є далеко не останньою.