5 травня 2017 р.

Де річка Збруч єднає два береги, Хмельниччини та Тернопільщини, на землі славного національного героя Северина Наливайка, видатного фізика – І. Пулюя, письменника Б. Лепкого, композитора Д. Січинського, сучасного поета-пісняра С. Галябарди, відбулася зустріч художніх колективів та майстрів мистецтв Чортківського гуманітарно-педагогічного коледжу імені Олександра Барвінського із вимогливими глядачами Поділля під гаслом "Українці, єднаймося".

Любов до батьківської землі, до рідного слова, народної пісні, генетичного коду кожного українця – вишиванки прищеплювали учасники концерту вже з перших хвилин перебування на Гусятинщині.

Адже гостей вже на порозі районного будинку культури вітав духовий оркестр, створюючи святковий настрій, закликаючи усіх присутніх духовною молитвою, поетичним словом, музикою – "Українці, єднаймося! Бо єдина в нас мати".

Атмосфера патріотичного піднесення панувала і в глядацькій залі, сотні юних і наповнених досвідом очей з захопленням сприймали кожне слово, акорд, рух… що відбувалися на сцені.

Змінювались номери, учасники, жанри, та не змінювався настрій, що одночасно охопив і виконавців, і гостей, об’єднавши усіх в одну велику родину – Україну.

Органічно в програму концерту вплівся і художній номер працівниці Гусятинського коледжу Кукльовської Юлії, яка, до речі, виконала пісню Чортківських авторів на сл. Р. Пахолка, муз. О. Слободяна "Говерла".

Слізьми вкривалися очі під час виконання пісні "Пливе кача", що стала сумним символом Майдану.

З поетичним словом на завершення концерту звернувся мистецький керівник, організатор цієї акції єднання – директор коледжу Р. Пахолок, який подякував представникам влади, інтелігенції та глядачам за бурхливі оплески, ауру доброзичливості, розуміння, що панувала у залі.