15 листопада 2017 року

В бібліотеці коледжу в рамках літературно-мистецької вітальні "Діалог" відбулась Відкрита виховна година та презентація книги Габрієля Беккера "Табір у Бан-Сен-Жані. Правда про захоронений сором".

Ініціаторами даного заходу стали бібліотекар коледжу Кобзар І.Я. та викладач музичних дисциплін Слободян О.В., який власне і привіз книги із Франції та перебував у місці захоронення полонених українців.

Студенти груп СР 1 (куратор Федоришин О.О.) та ПО 34 (куратор Яковлєва В.А.), ґрунтуючись на зібраних автором книги свідченнях очевидців та репортерів місцевих видань, висвітлили питання найбільшого німецького табору часів 1941-1944 рр., на території Франції, який став могилою для більш ніж 20 тисяч полонених – здебільшого українців.

Не оминули увагою події Ягільницької трагедії, адже нещодавно студенти коледжу, за ініціативи очільника навчального закладу Р.І.Пахолка, мали можливість не лише проникнутись фактами цього жахливого розстрілу, але і побачити місце та останки невинно-убієнних українських патріотів.

Виховна година була наповнена атмосферою віршів А. Базалінського, ліричними піснями у виконанні викладачів та студентів відділення "Музичне мистецтво", презентацією світлин місця захоронення та відеопереглядом історичних подій.