24 листопада 2017 р.

У педагогічному коледжі Чернівецького національного університету імені Юрія  Федьковича  відбувся студентський пісенний фестиваль «Буковинський жайвір – 2017» імені Валентина Літовченка. Це свято вокальної музики у стінах навчального закладу відбувається вже 27 років поспіль.  Цьогоріч до нього долучилися студенти з Чортківського гуманітарно-педагогічного коледжу імені Олександра Барвінського.  Розпочалося урочисте відкриття "Буковинського жайвора – 2017" виконанням традиційного гімну фестивалю. Особливим пісенне дійство в цьому році виявилося тому, що тематика обраних студентами творів засвідчила високі національно-патріотичні почуття,  небайдуже  ставлення студентської молоді до доленосних, буремних і трагічних подій, що відбуваються в українському суспільстві.

У виконанні студентів звучали вокальні твори відомих класиків, сучасних композиторів, обробки українських народних пісень, популярні твори, авторські пісні.

З великим успіхом представили своє вокальне мистецтво і були нагороджені І премією тріо у складі: Павлюк Галини, Чужак Надії, Тихоліз Марії (ММ 4, керівник Слободян О.В.)

У номінації «Народний спів»,  І місце отримала  Тихоліз Марія (ММ 4, керівник Солободян О.В.) Високу майстерність у номінації "Авторська пісня"  продемонстрували студенти: Макогонський Василь (ММ2), Водвуд Іван (ММ4), отримавши І і ІІІ місце (керівник Слободян О. В.)

Успішним виступом у номінаціях "Академічний спів", "Естрадний спів" відзначився Макогонський Василь (ММ2, керівник Слободян О.В.), і був нагороджений дипломами І і ІІ ступенів.

Висловлюємо щиру подяку директору коледжу Пахолку Роману Івановичу за особливу увагу щодо розвитку творчих обдарувань студентів нашого закладу.