27 листопада 2017 р.

Цьогоріч виповнюється 25 років з часу встановлення дипломатичних відносин між Японією та Україною.

З метою активізації двостороннього співробітництва, зміцнення зв’язків між Україною та Японією президент оголосив 2017 рік Роком Японії в Україні.

До віртуальної мандрівки Країною Вранішнього Сонця запросила усіх бажаючих викладач культурології Лакіна С. Г., а також студенти групи ПО 22: Герчак М., Кучирка С., Курцеба М., Лиса Ю., Поповська О., Суха О., Шульська Д.

У гості завітала "справжня японка" Лесишак Ю. (ПО 41), котра ознайомила гостей свята із традиційним одягом Японії та неперевершеною мовою. Усі присутні мали змогу перевірити свої знання про країну, а також дізналися багато цікавого і незвичного про особливості чайної церемонії, про таємниці і загадки, відповіді на які підказує бонсай; ознайомилися із стародавньою традицією вираження почуттів за допомогою вази, квітів і гілок – ікебаною. Захопив гостей  один із видів японського театру – кабукі, а також мистецтво гейш, назва професії яких складається з двох ієрогліфів: "мистецтво" і "людина", таким чином означає "людина мистецтва". Без сумніву, кожен із присутніх відкрив для себе заново таку дивовижну і таку загадкову культуру Японії, котра особливо чуйна до краси, здатна приносити її в світ повсякденності.