Заходи тижня: з 11 листопада по 14 листопада

Повідомлення для студентів коледжу про історію заснування і зміст відзначення Міжнародного Дня захисту прав людини.

Оформлення виставки у фойє:"Декларація прав людини".

Демонстрація відео сюжетів на теми: "Історія становлення прав людини", "Реалізація прав дитини в Україні", "Конституційні права, свободи та обов’язки громадян України".

Презентація книги "Донечка, про яку ми завжди мріяли. Історія Марти" авторства Наомі Моргенштерн, яку представляв голова “Гельсінської ініціативи-XXI” Олександр Степаненко на відкритому засіданні клубу "Право і закон". У книзі – зворушлива розповідь про історію порятунку єврейської дівчинки Марти Вінтер з Чорткова в роки нацистської окупації краю. Історичним тлом для цієї історії є трагедія єврейської громади Чорткова у 1941 – 44 роках, яка завершилася майже повним її знищенням. Переклад книжки здійснено "Гельсінською ініціативою-ХХІ". 

Історія дівчинки нікого не залишила байдужим, а цінність подібних мемуарів полягає у тому, що вони дозволяють нам зрозуміти історію держави, складену з окремих людських доль і віддати належну пам’ять людям, які мали право на життя, свободу, справедливість…

Мета заходів – усвідомлення змісту прав і свобод, формувати переконаність у необхідності дотримання правових норм та розуміння негативних наслідків протиправної поведінки,  виховання у студентів поваги до прав людини.

Організатори заходів: викладачі комісії суспільних дисциплін – Станкевич І.П., Ушій Г.Я.