20 грудня 2017 р.

В Чортківському районному центрі зайнятості відбулося чергове засідання клубу для молоді “Шлях до успіху” для студентів 3 курсу Чортківського
педагогічного коледжу ім.О.Барвінського за спеціальністю “Соціальна педагогіка” за участю інтегратора Чортківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олени Овсинської. Олена Овсинська наголосила, що першосновою діяльності працівників системи безоплатної правової допомоги є повага до гідності людини та прагнення створити умови, за яких люди мають рівний доступ до права і правосуддя — незалежно від рівня їх матеріальних статків чи ступеня соціальної вразливості.

 В ході заходу учасники заходу переглянули презентацію про права людини, розвиток системи безоплатної правової допомоги в Україні, роль місцевого центру у реалізації прав громадян у суспільстві та посилення правової спроможності кожного зокрема та цілої громади в цілому. Особливо увагу було приділено ролі соціального педагога у процесі захисту прав та законних інтересів неповнолітніх та соціально незахищених громадян. Опісля, студенти переглянули соціальний відеоролик про доступ до безоплатної правової допомоги підозрюваним, обвинуваченим, затриманим та засудженим у кримінальному процесі та жваво обговорили власні думки з вищезгаданих питань.