21 лютого 2018 року

Безцінною і невичерпною скарбницею народу є його мова. Вона формує і визначає свідомість, творить людину, культуру, історію. Згідно рішення Генеральної конференції  ЮНЕСКО про «підтримку мовного та культурного різноманіття та багатомовності», щороку 21 лютого всі народи Землі відзначають день рідної мови.

Студенти та викладачі Чортківського гуманітарно-педагогічного коледжу імені Олександра Барвінського також долучилися до цього свята, провівши ряд заходів, зокрема акцію "Я люблю українську мову". Викладачі коледжу Клим Н. В. та Герчак Л. І. спільно зі студентами групи ПО 24 підготували та провели патріотичний флешмоб під гаслом "Наша мова єднання – це українська!", щоб вкотре нагадати про цінність та неповторність рідного слова,  любові до рідної Батьківщини!

Особливе відчуття причетності до творення спільної справи об’єднало студентів груп ПО 13, СР 2 (викладач Пасічник І. О.) та ПО 33, ПО 34 (викладач Катеринюк Н. В.), котрі в цей день написали диктант "Без мови немає народу".

Тож повертаймо разом українській мові роль творця духовного відродження української нації, бережімо рідне слово, бо в ньому сила нашого сьогодення і поступу в майбутнє.