11 квітня 2018 року

 У святкові Великодні дні на подвір’ї Чортківського гуманітарно-педагогічного коледжу імені Олександра Барвінського студенти та викладачі вітали досвідченого педагога, просвітянку, громадську діячку Х. М. Яремчук .

 За дорученням Голови Верховної Ради народний депутат України О.С. Барна вручив Христині Михайлівні Грамоту Верховної Ради за заслуги перед українським народом.

 Цікавим, активним, творчим був шлях педагога з п’ятдесятилітнім трудовим стажем.

 У 1988 році стала однією з активних членів Товариства української мови імені Т. Шевченка, з 1991 року протягом довгих років очолювала первинну організацію Просвіти в Чортківському педучилищі (пізніше – в коледжі). Як прсвітянка, проводила активну роботу серед просвітян району і педагогічного та студентського колективів за утвердження престижу української мови в усіх сферах суспільного життя, збереження ураїнських народних звичаїв і традицій, вивчення історії рідного краю і України, виховання поваги до українських цінностей, української культурної спадщини, любові до української пісні. Була активною як член Народного Руху. Має ряд подяк,грамот, дипломів, та вперше – державна нагорода такого рівня.

Наші вітання Христині Михайлівні! Міцного здоров’я та наснаги у вихованні молодих педагогів – достойних громадян України!