В Україні з давніх-давен з особливим трепетом ставилися до Богородиці. Сьогодні, 29 вересня, учителів з усіх куточків України стежки любові привели до чудотворного благодатного місця її живого перебування  – Зарваниці. На передодні професійного свята тисячі прочан молилися до Пречистої, благаючи могутнього покрову й опіки. Серед них і ми, багаточисельна делегація викладачів і студентів Чортківського гуманітарно-педагогічного коледжу імені Олександра Барвінського на чолі із директором Романом Івановичем Пахолком. До речі, хоровий колектив закладу під керівництвом В. Корчака супроводжував святу літургію. Ангельський спів яких відзначив єпископ. Адже, хто співає, той славить Бога двічі. Навіть дощ, який час від часу посилав Господь, не завадив у повноті прийняти усі ласки Божої любові, щоб потім ще з більшою радістю ділитися нею з вихованцями , адже без цього почуття неможливо здійснювати педагогічний процес як і життя взагалі.

 Хочеться висловити щиру вдячність організаторам Всеукраїнської освітянської прощі  за можливість ще раз побувати у цьому намоленому, благодатному місці, відчути цю надзвичайну атмосферу, відкрити серця і наповнити душі духовними дарами – миру, спокою, любові, помолитися за близьких і рідних, за Україну. Отець- проповідник ще раз нагадав усім, що Бог – ЛЮБОВ!

 Любіть, цінуйте, шануйте один одного і нашу неньку Україну! Єпископ Теодор висловив особисту подяку хоровому колективу та директору коледжу Роману Івановичу Пахолку.