14 грудня 2018 року

В рамках обласної програми "Вивчення Української Хартії вільної людини в навчальних закладах Тернопільської області в 2016-2020 рр." 14 грудня 2018 року у коледжі викладачами кафедри інформатики і методики іі викладання (Балик Н.Р.- завідувач кафедри, кандидат педагогічних наук, доцент та Шмигер Г.П. – кандидат педагогічних наук) Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка за участі експерта Програми Ковалика І.М. було проведено тренінг "Розробка інноваційних навчальних проектів на засадах концепції Нової Української Школи в контексті Української Хартії вільної людини".

У тренінгу взяли участь студенти ІІІ-ІУ курсів відділення  Початкова освіта з спеціалізацією Вчитель інформатики в початковій школі, викладач методики навчання інформатики в початковій школі Синишин Л.В. та лаборант Колос У.Б. Метою тренінгу було розвиток творчої, громадянської активності учасників в сфері вивчення духовних і моральних цінностей, отримання компетенцій створення проектів засобами інформаційно-комунікаційних технологій.

Учасники тренінгу мали можливість проаналізувати різні категорії цінностей, співставити їх з моральними особистими якостями, основними засадами НУШ та концепцією Хартії та спрактикувати різні форми групової співпраці. В ході роботи виявилося багато проблем сучасної молоді, як особистих так і загальних: вміння та можливість висловлювати власну думку та життєву позицію, різні підходи до визначення категорій цінностей, готовність працювати у малих групах та колективі загалом.

Це був лише перший етап співпраці. Усі учасники проекту визначились із тематикою проектів,  цільовою аудиторією, метою, завданням та очікуваними їх результатами.

Даний тренінг – це гарний досвід студентів у формуванні життєвих компетенцій на сучасному етапі розвитку освіти і суспільства.