29 січня 2019 року

29 січня 2019 року в коледжі було проведено І етап Всеукраїнської олімпіади з української мови серед студентів ІІ курсу.

Головна мета олімпіади у коледжі – стимулювання інтересу студентів до вивчення української мови.

Тексти олімпіади включали п’ять груп завдань з різних розділів мови: орфографії, морфології, синтаксису,  лексикології та  культури мовлення. 

Завдання були орієнтовані на перевірку фактичного володіння мовним матеріалом та умінь і навичок практичного застосування вивчених правил, зокрема в редагуванні висловів, орфографічно-пунктуаційній правці тексту тощо. Одним із завдань було виконання синтаксичного розбору складеного речення. Зміст завдань відповідав типовим завданням регіонального етапу олімпіади серед педагогічних ЗВО І-ІІ рівнів акредитації, що дозволило об’єктивно перевірити рівень знань учасників олімпіади та виявити переможця, який представлятиме коледж на цьогорічному регіональному  етапі (м. Дубно, лютий).

В загальному три чверті учасників студентської олімпіади успішно впоралися із завданнями та продемонстрували високий і достатній рівень знань з української мови.

Переможцями стали:

 

  • І місце Павлина Ірина група ПО 22  виклапдач Швед Г.Я.
  • ІІ місце Доліба Валентина група ПО 21 викладач Швед Г.Я.
  • ІІІ місце Ганушевська Лілія група ММ 2  викладач Сов’як І.В.

Бажаємо успіхів у наступному етапі!