З 18.03. по 22.03.2019 р. на відділенні «Музичне мистецтво» був проведений тиждень педагогічної майстерності П(Ц)К викладачів фортепіано.  

Спільно з викладачами комісії музично-теоретичних дисциплін та народних інструментів (Паскевич Н.Д., Довгань Л.М., Довгань В.А.) проводилися прослуховування творів дошкільної програми студентів групи ММ4 з метою якісної підготовки до державної атестації, становлення і розвитку інструментально-виконавської компетенції. Студенти мали змогу синтезувати вміння та навики, набуті під час вивчення фахових дисциплін та здатність використовувати їх у своїй практичній діяльності.

У рамках тижня на високому професійному рівні відбулося відкрите заняття з основного інструменту фортепіано викладача-методиста Котової Т.Г. зі студенткою групи ММ4 Ковальчук Аліною. Тематика заняття спрямована на розкриття стильових особливостей сонат Л. Бетховена – яскравого представника класичної віденської школи. Викладач зосередила увагу на використанні широкої звукової палітри, артикуляційних засобів для відтворення на фортепіано манер звуковидобування, властивим різним оркестровим інструментам.

Викладач Лоїк Г.В. провела цікаве та змістовне відкрите заняття з навчальної дисципліни «Додатковий музичний інструмент фортепіано» зі студенткою групи ММ2 Гопей Христиною на тему: «Розвиток професійних умінь та навичок, музичних здібностей студентки в процесі роботи над творами програмового матеріалу».

Центральною подією тижня став профорієнтаційний конкурс «Юні таланти». Близько 60 учасників конкурсу- учні  8-9 класів загальноосвітніх та мистецьких шкіл західних областей: Тернопільської, Івано-Франківської, Чернівецької. Виступи конкурсантів захоплювали слухачів майстерним виконанням та витонченими художніми емоціями. Змагання проходили у чотирьох номінаціях. Переможці конкурсу були нагородженні дипломами та грошовими преміями. Завершився захід концертом-представленням виконавської майстерності, в якому взяли участь студенти-піаністи та викладачі П(Ц)К фортепіано.