На вимогу часу, 16.04.2019 р. у Чортківському гуманітарно-педагогічному коледжі імені Олександра Барвінського відбулася навчально-практична конференція «Особливості уроків інформатики в 2 класі згідно Концепції Нової української школи».

Зустріч розпочав директор коледжу Пахолок Р.І., який привітав учасників конференції та гостей: Барну О.В., кандидата педагогічних наук, доцента кафедри інформатики та методики її навчання ТНПУ, автора підручника з інформатики для 2 класу та вчителів інформатики шкіл міста Сібрак О.Т., Гайдукевич Я., Боднар Р.

Конференція умовно була поділена на дві частини: у ході першої – викладачі математичних дисциплін Ануфрієва Н.П, Каськів І.Д., ГрабовийО.В. розкрили можливості використання інноваційного тренінгового класу, який обладнаний сучасною інтерактивною панеллю Intbord з відповідним середовищем та презентовано каталог корисних посилань для активного використання мультимедійних віртуальних середовищ та симуляторів навчання.

В ході другої частини – Синишин Л.В., викладач методики навчання інформатики, детально провела огляд ключових питань Державного стандарту початкової освіти щодо формування компетентностей дітей молодшого шкільного віку, а студентка групи ПО 46 відділення Початкова освіта Облещук Христина, на основі дослідження під час написання курсової роботи, розкрила особливості інтегрованого навчання.

Велику увагу зосереджено на особливостях реалізації завдань інформативної галузі Нової Української школи згідно концепції. Ґрунтовно та обширно Барна О.В. розкрила питання стратегічних особливостей навчання інформатики в 2 класі в умовах НУШ.