15 грудня 2021 р.
Засідання обласного методичного об’єднання викладачів української мови закладів фахової передвищої освіти Тернопільської області.

Відповідно до графіка засідань обласних методичних об’єднань ЗФПО Тернопільської області на 2021/2022 н.р. 15 грудня 2021 року відбувся онлайн-семінару обласного методичного об’єднання викладачів української мови та літератури ЗФПО Тернопільської області у вигляді науково-практичного семінару на тему «Інноваційні освітні технології та методи їх використання в процесі мовно-літературної підготовки молодших бакалаврів» із використанням сервісу Google Meet. Модератором заходу став Чортківський гуманітарно-педагогічний фаховий коледж імені Олександра Барвінського.
У роботі відео конференції взяли участь представники закладів фахової передвищої освіти Тернопільської області.
Із вітальним словом до учасників засідання звернулись голова обласного методичного об’єднання викладачів української мови та літератури Бойчук Тетяна Василівна, яка прозвітувала про роботу МО за минулий рік, охарактеризувала особливості та окреслила перспективи роботи МО в поточному навчальному році,  ознайомила учасників із порядком проведення засідання.
Учасників онлайн-семінару від імені дирекції закладу привітала заступник директора з навчальної роботи Жара Оксана Вікторівна, яка ознайомила присутніх з Чортківським гуманітарно-педагогічним фаховим коледжем імені Олександра Барвінського, презентувала циклову комісію філологічних дисциплін, окреслила особливості роботи та їхні досягнення.
Відповідно до програми засідання було заслухано доповіді та переглянуто презентації викладачів:
Сов’як Ірина Володимирівна, викладач вищої категорії, старший викладач, «Використання інноваційних методів та технологій навчання в процесі мовної освіти»
Швед Ганна Ярославівна, викладач вищої категорії, викладач-методист,  «Розвиток критичного мислення як необхідна умова відповідати вимогам сучасності»
Підняті на семінарі питання та їх подання викликало зацікавленість у учасників засідання. Під час роботи семінару учасники МО мали можливість висловити свої думки з даних тем, обмінялися досвідом щодо використання інноваційних методів, технологій в умовах змішаного навчання у закладах фахової передвищої освіти.
Завершилось засідання обласного методичного об’єднання викладачів філологічних дисциплін закладів фахової передвищої освіти Тернопільської області словами подяки, взаємного побажання здоров’я, творчих успіхів та нових зустрічей в різних форм.