Вивчення музично-теоретичних дисциплін – важливий етап професійного становлення вчителя музичного мистецтва та музичного керівника в закладах дошкільної освіти. Формування фахових компетентностей здобувачів освіти відбувається в процесі системного та особистісно-зорієнтованого підходу до організації навчального процесу. Здобуті теоретичні знання стають запорукою успіху в різноманітних галузях музикування та проведення уроків і занять.
Циклова комісія музично-теоретичних дисциплін та методики музичного виховання (голова – викладач-методист Гулей Є. А.) об’єднує творчих та активних особистостей, які вивчають проблеми мистецької освіти, впроваджують різноманітні методи та прийоми навчання і виховання здобувачів освіти, опрацьовують сучасні підходи до організації дистанційного навчального процесу. В період з 26 по 30 вересня викладачі циклової комісії демонстрували свою педагогічну майстерність.
Тиждень розпочався із цікавої та змістовної онлайн-зустрічі на тему «Сучасні педагогічні практики в музично-освітньому просторі»» з випусницею коледжу 2010 року Наталією Мороз (Вістовською), яка ділилася своїм досвідом роботи музичного керівника в ЗДО, концертмейстра, вчителя музичного мистецтва. Модераторами зустрічі були викладачі Паскевич Н. Д. та Корчак В. А.
 Відкрите заняття з української музичної літератури на тему «Творчість Якова Степового», яке провів викладач Корчак В. А., відзначалося різноманітними методами інтеграції, застосуванням евристичної бесіди. На занятті було реалізовано принцип емоційного і свідомого як один із важливих принципів педагогіки мистецтва.
На відкритому занятті з сольфеджіо у групі ММ2 викладач Остапчук І. М. продемонструвала різні форми роботи у формуванні теоретичних і практичних знань, умінь та навичок  здобувачів освіти. Урок відзначався практичним спрямуванням та пошуками міжпредметних зв’язків.
Позааудиторний захід «Співак і доля», присвячений творчій постаті Анатолія Солов’яненка, який підготувала викладачка Задорожна Р. Р., відзначався інформативністю і активним залучення мультимедійних засобів. Форма музичного лекторію спонукала здобувачів освіти до детальнішого вивчення біографії і творчої долі видатного артиста.
Справжнім творчим підсумком тижня став мистецький вечір «Моїй Землі подільській щедро світить незгасним сонцем – пісня Соломії», присвячений 150-річчю від дня народження видатної української співачки Соломії Крушельницької.
У концертній програмі свої творчі доробки презентували викладачі відділення «Музичне мистецтво»: Корецька Г. В., Дем’янів О. О., Іванків Н. М., концертмейстери: Довгань Л. М., Ножак В. М., Кікис М. І., студенти: Пуляк І. (ММ3, клас викладача Слободяна О. В.), Гойдак В. та Перепелюк Ю. (ММ1).  Авторкою сценарію за ведучою вечора була Гулей Є. А. Мультимедійне оформлення вечора забезпечила викладачка Задорожна Р. Р. Цей мистецький захід зібрав у актовій залі поціновувачів творчості великої Соломії і допоміг відкрити нові деталі її особистої та творчої долі.
Роботу тижня педагогічної майстерності викладачів музично-теоретичних предметів   та   методики музичного виховання  було завершено спільним засіданням,  на якому обговорено відкриті заняття,  позааудиторні  заходи та їх роль у професійному становленні здобувачів освіти,  роботу кожного викладача циклової комісії в умовах дистанційного навчання.
Проведення подібних заходів сприяє підвищенню інтересу до музично-теоретичних дисциплін, інтелектуальному розвитку та виконавській майстерності здобувачів освіти.