Відомий французький композитор і диригент Клод Дебюссі говорив: «Музика починається там, де слова безсилі щось висловити; музика створена для невисловлюваного». Пізнати всі тонкощі музики, а зокрема диригентського мистецтва, зазирнути в глибини творчого та освітнього процесу намагалися викладачі та здобувачі освіти під час проведення заходів тижня педагогічної майстерності викладачів циклової комісії диригентського-хорових дисциплін.
 Викладачі цієї комісії – творчі та цілеспрямовані особистості, які завжди вдосконалюють свої методи та форми роботи на уроці, шукають нові шляхи вдосконалення власних педагогічних навичок, йдуть в ногу з часом, залучаючи до освітнього процесу технічні засоби навчання.
 Тиждень педагогічної майстерності(24.10-28.10.2022) викладачів диригентсько-хорових дисциплін розпочався засіданням викладачів циклової комісії під час якого було заслухано й обговорено методичну розробку викладачки Кінаш Олександри Афанасіївни на тему: «Інноваційні принципи формування методичної компетентності з хорового диригування». Дані принципи було прийнято для використання в освітньому диригентському процесі.
 Викладач Корчак Володимир Анатолійович продемонстрував цікавий практичний досвід впровадження технічних засобів навчання в освітній процес. Технологія створення відеоклавіру за допомогою різного програмного забезпечення  для дистанційних занять в хоровому класі – важливий крок до вдосконалення новітніх методів і форм роботи в онлайн- режимі.
 Відрите заняття у групі ММ3 на тему: «Значення вокально-хорових вправ. Робота над дикцією і артикуляцією» (викладачка Равлів Наталія Любомирівна) було наповнене цікавими прийомами роботи з хоровими партіями. Здобувачки освіти Луцак Ольга та Козак Мар’яна показали високий рівень володіння навичками роботи з хоровими групами, продемонстрували глибокі теоретичні знання.
 Цікавою та змістовною була зустріч обміну досвідом з Голодригою Андрієм Миколайовичем – викладачем диригування, художнім керівником студентського хору Тернопільського мистецького фахового коледжу ім. Соломії Крушельницької. Викладач поділився своїми методичними пошуками в  напрямку роботи над диригентською поставою, продемонсрував комплекс вправ для звільнення диригентського апарату.
 Пізнавальна мистецька година на тему: «Патріотичні мотиви у хоровій музиці», яку підготували здобувачі освіти групи ММ4 під керівництвом викладачок Іванків Наталії Миколаївни, Крикніцької Олександри Мирославівни, Кінаш Олександри Афанасіївни. Захід був наповнений змістовним матеріалом про хорові твори, цікавими відеозаписами їх виконання. Розповіді студентів були доповнені різноманітними ілюстраціями.
 На завершення тижня педагогічної майстерності відбулося засідання циклової комісії на якому було підведено підсумки проведених заходів, обговорено актуальні питання освітнього процесу, заплановано нові творчі та методичні заходи.