«Борітеся – поборете! Вам Бог помогає»
Слова Великого Кобзаря сьогодні як ніколи актуальні. Про героїчну боротьбу незламних українців проти російських окупантів, яка триває більше року, пише вірші випускниця 1996 року Чортківського педагогічного училища Ярослава Слободян (Пиняк). Свою першу збірку, видану у 2022 році, вона назвала «Весна у пекло забрела». Саме так називалась культурологічна година, проведена 02.03.2023 р., яку підготували студенти груп ПО 21, ПО 22 разом з викладачем культурології Лакіною С. Г. Звучали щемливі рядки поезій у виконанні Грубенюк Х., Гарматій В., Яреми Ю., Плішки О., Лялік Х., Чемерис І. Сльози на очах присутніх свідчили про те, наскільки глибоко авторка «зачепила» душу кожного.
Про мужніх захисників Азовсталі, наших відважних краян Михайла Діанова та Катерину Поліщук, славнозвісну «Пташку», душевно розповіли Ткачук В. і Шуригайло Л.
Уважно і зацікавлено слухали присутні розповідь Я. С. Слободян про себе, про бажання поетичним словом поділитися своїми думками, мріями, почуттями з читачами.
Пролунала пісня «Три браття», яка ще раз нагадала про зв’язок поколінь у боротьбі українців за свободу і незалежність (виконували Соловей Л., Шуригайло Л.,  Плішка О., Павлишин А., Цірка М.)
Своїми враженнями від поетичних збірок поділилися Кухтяк А. та Мирончук С., яка дебютувала авторським віршем про війну.
Молитвою за Україну, мир і спокій та хвилиною мовчання вшанували присутні загиблих у війні. Свята віра в Перемогу – головний лейтмотив і віршів, і пісень, і виступів.