,,Презентація творчості композитора-сучасника Миколи Ластовецького” – великий творчий проект викладачів та студентів відділення ,,Музичне мистецтво”, Чортківського гуманітарно-педагогічного фахового коледжу ім. О.Барвінського, який відбувся 16.03.2023р. в актовій залі коледжу в рамках ,,Тижня педмайстерності” ЦК викладачів фортепіано.
Автор проекту, режисер і ведуча Ольга Журовська, яка втілила в життя цікавий задум – діалог з композитором в конференції Zoom. Слухачі з великою увагою слухали розповідь Миколи Адамовича про творчість композиторів,які мали вплив на його професійне становлення, зокрема про Василя Барвінського. На запитання ведучої:,,Яке Ваше життєве кредо?” маестро відповів:,,Праця-робить майстра!” і ,,Contra spem spero”.
Хвилиною мовчання вшанували пам’ять героїв України і жертв війни. Як присвята, прозвучала ,,Молитва” у виконанні Одесі Дем’янів і Тетяни Байдак, концертмейстер Віра Ножак.
Викликала захоплення ,,Привітальна сюїта для чотирьох труб ,,Дрогобицькі сурми” в 5-ти частинах у виконанні Андрія Журовського, Романа Забарило, Олега та Юлії Назара.
Професійно та художньо-емоційно виконали солоспіви композитора ,,Колискова матері” із музики до драми ,,Верховинці” Олеся Дем’янів, концертмейстер Ольга Журовська.  ,,Кладочка” Федір Щур, концертмейстер Галина Лоїк. ,,Нічка тиха і темна” на вірші Л. Українки жіноче вокальне тріо ,,Sempre” у складі Наталії Іванків, Галини Забарило і Тетяни Байдак.
Майстерно прозвучали фортепіанні твори композитора у виконанні викладачів Людмили Довгань, Оксани Мандзій, Тетяни Котової, Світлани Орлик, Віри Ножак та студентів Росляк Анни Марії (кл. викл. Людмили Довгань), Анастасії Паньків(кл.викл. Ольги Журовської).
Як торжество перемоги, любові до рідного краю прозвучали твори  ,,На добраніч красуне, сонце”, ,,Гори рідні високої, рідні мої гори” у виконанні жіночого хору молодших курсів ,,Берегиня”, художній керівник Наталія Равлів, концертмейстер Ольга Попадюк.
Бурхливими оплесками вітали слухачі  кожен виступ, як нагороду за майстерність, пропагування творчості відомого українського композитора Миколи Ластовецького, української музики, якою захоплюється світ.
На завершення концерту заввідділення ,,Музичне мистецтво” Ферір Щур висловив вдячність Ользі  Журовській та голові ЦК викладачів фортепіано Ользі Попадюк і всім учасникам проєкту. А директор коледжу Роман Пахолок  наголосив, що творча праця кожного буде достойно оцінена, бо вносить великий вклад у пропаганду української музики і творчих здобутків Чортківського гуманітарно-педагогічного фахового коледжу імені О. Барвінського.
Слава Україні!!!