У четвер 11 травня в стінах Чортківського гуманітарно-педагогічного фахового коледжу імені Олександра Барвінського проводився день цивільної оборони.  Основна мета заходів цього дня – вироблення в студентської молоді умінь, навичок грамотно і чітко діяти в різних надзвичайних ситуаціях для захисту свого здоров’я і життя; формування та розвиток високих морально-психологічних якостей: відваги, витримки, ініціативи та кмітливості, взаємодопомоги, постійної готовності правильно діяти при загрозі чи виникненні надзвичайних ситуацій.
З початком повномасштабного вторгнення звичне життя українців змінилося. Щоб навчити студентів діяти зібрано та рішуче, не розгубитися у випадку виникнення надзвичайних ситуацій, викладачі навчальної дисципліни Захист України Мацуєв В. В. та Кіб’юк Г. Я. спільно зі студентами першого курсу продемонстрували особливості надання першої допомоги при пораненнях, опіках, переломах, транспортування постраждалих; ознайомили з видами спецодягу,  алгоритмом надягання протигаза.
День цивільної оборони ще раз переконав викладачів, працівників  та студентів у тому, що наша сила у наших знаннях, які можуть зберегти життя під час війни та у повсякденні.