Найбільша проблема сучасної освіти – втрата мотивації до навчання. Те, як моделюватиметься робота початкової школи у сучасних умовах, значною мірою залежить від особистісної фахової обізнаності, комунікабельності та професійної мобільності учителя. Саме компетентний, креативний, творчий вчитель має бути вагомим штурвалом у шкільному житті. Дані питання хвилюють сучасних педагогів і практиків, оскільки реформа та стратегія Нової української школи вимагає підготовки вчителів нової генерації, готових працювати і з дітьми нового покоління.
Здобувачі освіти ІV курсу відділення Початкова освіта Чортківського гуманітарно-педагогічного фахового коледжу імені Олександра Барвінського, які вже мають чималий досвід роботи в школі, взяли участь у ІІІ Всеукраїнській студентській науково-практичній конференції "Нова українська школа в дії: актуальні проблеми методик навчання та стратегії розвитку", що відбулася 18 травня 2023 року на базі Рівненського державного гуманітарного університету. У роботі конференції взяли участь науково-педагогічні працівники й здобувачі ступеня вищої освіти, здебільшого «бакалавр» та «магістр» з усієї України. Робота конференції була організована у он-лайн форматі з використанням засобів відеоконференції Zoom.
Наші студенти-випускники групи ПО 44, під керівництвом викладача-методиста Синишин Л.В.,  на високому рівні взяли участь у роботі конференції: Козак Марія розкрила питання  «Використання інструментів діяльнісного підходу при вивченні інформатичної освітньої галузі», а Рудик Богдан організував практичний майстер-клас щодо  «Можливостей та використання Google-ресурсів в освітньому процесі».
Участь студентської прогресивної молоді у заходах такого рівня – це добрий початок для їх формування, для пошуку і самореалізації.