«Без книжки неможливо зберегти мир і людяність, неможливо побудувати цивілізований світ», – так оцінював роль книги в житті людини, суспільства видатний американський письменник, лауреат Нобелівської премії Ернест Гемінгвей.
З метою залучення української молоді до ознайомлення з кращими зразками зарубіжної літератури з 10 по 16 травня 2023 року кафедра слов’янської філології, зарубіжної літератури Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького проводила VІ Всеукраїнський літературний онлайн-конкурс знавців зарубіжної літератури «Літературний всесвіт».
Географія учасників, яких було понад 750, охопила практично всі регіони України – від Бахмута до Закарпаття. Вперше у цьому переліку з’явилася назва  нашого міста і нашого навчального закладу.
Учасниками конкурсу стали студенти груп ПО 12-13. Особливе хвилювання пов’язане з творчим завданням: написати есе на запропоновану тему.
На підсумковій конференції 30 травня були оголошені результати конкурсу. Наші студенти показали високі результати, відмінні знання зарубіжної літератури. Шарко Світлана (ПО 13) посіла перше місце, Довбуш Мар’яна і Лящук Анастасія (ПО 12) нагороджені дипломом за другі місця; Богуславець Ольга (ПО 12) отримала диплом за третє місце в конкурсі. Сертифікати отримали студенти Демчук Діана (ПО 13), Музика Вікторія (ПО 12).
Подяку «за якісну підготовку переможців у конкурсі «Літературний всесвіт» висловили викладачу Лакіній С. Г. Такі результати надихають до нових перемог.
Шарлотта Бронте, англійська письменниця 19 ст., дуже влучно висловила думку про те, що «найбільша радість для вчителя, коли хвалять його учня».
Нам, викладачам коледжу, є ким пишатися, радіти!