У ході реалізації курсу «Діяльнісний підхід в початковій школі» та співпраці з вчителями початкової школи 4 листопада 2023 року викладачі Чортківського гуманітарно-педагогічного фахового коледжу імені Олександра Барвінського взяли участь у тренінгу за програмою підвищення кваліфікації «Діяльнісний підхід в початковій школі в реаліях сьогодення», який був проведений регіональним тренером (консультантом Центру професійного розвитку педагогічних працівників Чортківського міської ради) Галиною Комар в рамках Меморандуму про співпрацю Міністерства освіти і науки України та The LEGO Foundation.

У ході тренінгу було розглянуто ключові компетентності та освітні галузі НУШ, розкрито характеристики, наскрізні вміння, стратегії та інструменти діяльнісного підходу.
Слід відзначити практичні активності як дієві інструменти діяльнісного підходу у навчанні: ранкові зустрічі, робота в парах і малих групах, складання асоціацій та хмари слів, віртуальні подорожі та мандрівки.

Сучасний вчитель – це агент змін. Тож завдання педагогічного закладу освіти – формувати вчителя нової генерації, вчителя-агента, тьютора і ментора, а головне – модератора нових ідей та технологій