Холодного зимового дня, коли лапатий сніг густо вкрив змерзлу землю, а мороз намалював на вікнах чудесні візерунки в актовій залі Чортківського гуманітарно-педагогічного фахового коледжу імені О. Барвінського відбулося незвичайне дійство – мистецька година під назвою «Різдвяна казка».

Направду казковий настрій був створений чудовими музичними композиціями на різдвяно-новорічну тематику, які виконували студенти відділення «Музичне мистецтво». У виконанні студентів звучали зарубіжні та українські колядки,  пісні та інструментальні п’єси, що створювали в залі незвичайну атмосферу передріздвяної радості. Організаторами заходу стали голова циклової комісії викладачів фортепіано Кікис М. І. та куратор групи ММ1 Іванків Н. М.. Побудована у формі подорожі мистецька година об’єднала в залі студентів, викладачів, поціновувачів музичного мистецтва. Гостями заходу були студенти Чортківської дяківсько-катехитичної академії імені священномученика Григорія Хомишина, які вдячними оплесками супроводжували кожен концертний номер.

Виконавці продемонстрували усім відомі зразки різдвяної музики. Так всесвітньовідома колядка «Тиха ніч» прозвучала у вокально-інструментальному виконанні Богдана Іжука (кл. викл. Теслюк Л. М.) та у джазовій імпровізації Д. Лінда у виконанні Ніни Костик (кл. викл. Кікис М. І.). Цікаві музичні композиції на тему відомої різдвяної пісні «Jingle bells» прозвучали у виконанні фортепіанних дуетів у складі Яни Медвідь та Анни Марії Росляк (кл. викл. Довгань Л. М),  Ніни Костик та Ірини Гнатюк (кл. викл. Кікис М. І.). Наступною цікавою інтерпретацією вже української колядки «Бог ся рождає» було виконання композиції М. Канке фортепіанним дуетом у складі Наталії Міськевич та Мар’яни Козак (кл. викл. Кікис М. І. та Попадюк О. С.).

А як же без усіма улюбленого «Щедрика» в різдвяну пору? Сьогодні він звучав у оригінальній обробці для фортепіанного дуету, який майстерно виконали студенти Дарина Мацола та Роксолана Нагуляк (кл. викл. Попадюк О. С. та Кікис М. І.). Окремі фортепіанні виступи Любові Кульчицької (кл. викл. Журовської О. В.), Дарини Мацоли (кл. викл. Попадюк О. С.), Павла Козерода (кл. викл. Прокопчук Н. В.) продемонстрували цікавий тематичний репертуар.  Не менш різноманітно на мистецькій годині були представлені і вокальні жанри. Різдвяні пісні та колядки прозвучали у виконанні Аліни Хомко, Богдана Іжука, Руслана Гадзицького, Ірини Гнатюк, Христини Шпаковської, Максима Чайківського. Їхній спів доповнювали своєю грою концертмейстери: Анастасія Паньків, Ніна Костик, Віталій Субтельний, Мар’яна Козак, Анна Марія Росляк, Руслан Гадзицький (скрипка), Максим Чайківський (сопілка), Анжела Дмитерко (скрипка). Глибоко й емоційно звучало і поетичне слово у виконанні Ірини Гнатюк, Роксолани Нагуляк, Юлії Перепелюк. Кожен музичний номер був доповнений змістовними розповідями ведучих Вікторії Гуменної та Юлії Вітів.

Чудові форми ансамблевого музикування склалися під керівництвом творчих наставників: Попадюк О. С., Довгань Л. М., Романюк І. Й., Журовської О. В.. Хор юнаків І курсу під керівництвом викл. Кінаш О. А. продемонстрував завзятий спів колядки під супровід концертмейстера Ніни Костик (викл. Кікис М. І.).

На завершення заходу лунали цікаві та змістовні композиції у виконанні жіночого вокального тріо «Sempre» у супроводі ансамблю бандуристів під керівництвом Байдак Т. М.,  а щемлива пісня у виконанні Максима Чайківського та Христини Шпаковської під блискіт передріздвяних вогнів викликала у всіх присутніх відчуття свята.

На завершення заходу виступила заступник з виховної роботи Шуригайло Н. О., яка подякувала усім присутнім за творчі виступи. Тепла мистецька атмосфера, створена виконавцями на сцені, знаходила відгуки в серцях вдячних слухачів і виливалася стоголосими дзвінкими оплесками і вдячнмии усмішками. Яскрава різдвяна зірка, що за кілька тижнів засіяє над небозводом у день славного Різдва нехай подарує кожному душевний спокій і засвітить в небі України світло добра,  миру і перемоги.