У період з 27 листопада по 1 грудня 2023 р.  проходив тиждень педагогічної майстерності циклової комісії викладачів диригентсько-хорових дисциплін. Протягом тижня було продемонстровано різноманітні форми роботи.

27 листопада викладач Корчак В. А. провів відкрите заняття з диригування на тему «Робота над виразністю жестів та художнім образом у хорових творах «Льодолом» М. Леонтовича  та «Україно моя» муз. Є. Станковича, сл. А. Навроцького» із здобувачем освіти 4 курсу Пуляк Ілоною (концертмейстери Кікис М. І., Прокопчук Н. В.). Викладач продемонстрував різноманітні методи і прийоми емоційної взаємодії та роботи над диригентською технікою.

28 листопада відбулося відкрите заняття з хорового класу із студентами групи ММ1 та ММ2 на тему: «Методика формування і виховання вокально-хорових навиків засобами  хорових вправ у навчальному хорі». Викладач Равлів Н. Л. використовувала різноманітні прийоми розспівування хорового колективу, наочний матеріал. Роботу над художнім образом твору викладач поєднувала із розвитком вокально-хорових навичок здобувачів освіти.

Змістовна зустріч із викладачами ТНПУ ім. Володимира Гнатюка відбулася 29 листопада на платформі Zoom. На ній були присутні кандидат педагогічних наук, доцент кафедри музикознавства та методики музичного мистецтва Топорівська Я. В., яка привітала усіх присутніх  і окреслила шляхи обміну досвідом для поглиблення фахової підготовки здобувачів освіти. Кандидат мистецтвознавства Жулковський Б. Є. провів цікаву і змістовну лекцію на тему: «Сакральна монодія Візантії та Київської Русі як засіб духовного розвитку молоді», ознайомивши присутніх із фаховою літературою та власними методичними напрацюваннями в галузі давньої музичної культури.

XVIII конкурс диригентської майстерності імені Миколи Леонтовича відбувся 30 листопада. Цьогоріч він об’єднав 15 учасників, які продиригували два хорові твори,  розкриваючи художній образ засобами диригентської техніки. Лауреати, дипломанти конкурсу та їхні наставники були нагороджені дипломами та подяками.

Завершився тиждень педагогічної майстерності методичним засіданням викладачів ЦК диригентсько-хорових дисциплін, на якому було заслухано методичну розробку викладача Журовського А. В. на тему: «Основні методи і прийоми у роботі з хоровим колективом». Після обговорення прослуханого, було прийнято рішення про використання даних методичних напрацювань у практичній  викладачів ЦК диригентсько-хорових дисциплін.