З 12.02 по 16.02 2024 року у Чортківському гуманітарно-педагогічному фаховому коледжі імені Олександра Барвінського проходив тиждень педагогічної майстерності викладачів іноземних мов.

Активізації навчально-пізнавальної діяльності студентів першого курсу сприяли олімпіади з англійської та німецької мов, організовані викладачами Мацуєвою Т. С, та Нефьодової Г. В. з участю викладачів Коваліва С. М. та Ковалів Т. І., які підготували здобувачів освіти до турніру.

З вітальним словом до учасників олімпіади звернувся в. о. директора  Чортківського гуманітарно-педагогічного фахового коледжу імені Олександра Барвінського, кандидат педагогічних наук  Пахолок Р. І.

Розвитку соціолінгвістичної компетенції студентів сприяло розширене засідання гуртка англійської мови “English Club”  на тему: ‘”Valentine’s Day Around the World”,  підготовлене і проведене викладачем англійської мови  Ковалів Т. І., яка залучила учасників заходу до  різноманітних форм роботи з розширення лексичного інвентаря, усного продукування та взаємодії.

Заступник директора з виховної роботи Шуригайло Н. О., яка була присутня на заході,  побажала натхнення та творчості викладачам і студентам.

Вихованню любові до великого генія українського народу Т. Г.Шевченка та розкриттю нових граней його обдарованості сприяла година країнознавства на тему: «Слово Шевченка лунає у світі» (“Shevchenko in the World”), яку презентував викладач англійської мови Ковалів С. М. та студенти групи ПО 31.

Шевченкове слово лунало українською та англійською.

Методист коледжу Ануфрієва Н. П. відзначила творчу взаємодію викладача та студентів.

Методична година: «Цінні поради, щодо проходження практики «Пробні уроки» з англійської мови в початковій школі, з участю вчителя гімназії № 6   м. Чорткова, Білінської І. П.», організована викладачем англійської Мацуєвою Т. С., сприяла підвищенню ефективності практичної складової професійної компетентності майбутнього фахівця.

Білінська І. П. поділилася власним досвідом роботи щодо проведення уроків англійської мови у першому класі та продемонструвала засоби навчання, які дозволять створювати навчальні ситуації, природні для розвитку усного мовлення і допомагають в навчанні читанню і письму.

Завідувачка відділення «Початкова освіта» Біла І. П., відзначила важливість та користь таких зустрічей.

Продовжуємо співпрацю з роботодавцями та збагачуємося практичним досвідом.