З 30.10 по 03.11.2023р. в Чортківському гуманітарно – педагогічному фаховому коледжі імені Олександра Барвінського проходив тиждень педагогічної майстерності циклової комісії викладачів постановки голосу, мета якого поглибити знання з класу Постановка голосу, сприяти інтелектуальному і духовному розвитку студентів, реалізувати їхній творчий потенціал та створити умови для його розвитку.

Впродовж тижня викладачами циклової комісії були організовані такі навчальні і виховні заходи. Розпочав тиждень відкритий виховний захід присвячений  пам’яті українській співачці Ніні Матвієнко на тему: «Я хочу бути піснею» Іванків Н.М. та здобувачі освіти групи ММ1.

На засіданні комісії: Заслухали та обговорили методичні поради з теорії співацького голосу у вокальній педагогіці на тему: «Регістрова природа співацького голосу» – Слободян О.В., а також заслухали та обговорили методичні рекомендації Соломії Крушельницької в контексті вокальної педагогіки її сучасників на тему: «Робота над розвитком  співацького голосу вокалістів – початківців» – Дем’янів О.О.

Викладач Іванків Н.М із здобувачем освіти ІІ курсу Перепелюк Ю провела відкрите заняття на тему:  «Засвоєння вокально – технічних навиків і музично виконавських моментів співу у вокальних вправах, вокалізі та піснях шкільного репертуару. Етапи розучування творів шкільного репертуару».

Разом зі здобувачами освіти групи ММ4 керівник педагогічної практики Дем’янів О.О провели відкритий урок – концерт на тему:  «Хай музика звучить в серцях» в Чортківському ліцеї № 5.

Заключним акордом тижня став студентський пісенний фестиваль  «Зорепад пісень – 2023». Учасники конкурсу, студенти ІІ, ІІІ та ІV курсів, вміло продемонстрували свої таланти.

Тиждень циклової комісії – це час тісної співпраці викладача та здобувача освіти. І кожен день був особливим, яскравим, незабутнім. Предметні тижні приносять незабутні враження викладачам і здобувачам освіти, які брали безпосередню участь у заходах. Різноманітні заходи викликають зацікавленість, а також заохочують до вивчення дисципліни циклу.